sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Sevilla, Hotelli Pasila, 17.5.

MANU: Olen hiukan huolissani. Työlounas on sovittu Hotelli Pasilan alakertaan, joka on nykyään espanjalaishenkinen Sevilla. Lihaisa ruokalista ei paljoa lupaa, ja muistan että sen ainoan kerran kun olen täällä syönyt, olen joutunut tyytymään salaattiin – eikä kevyestä lounaasta seuraa työpaikkani ilmapiirille mitään hyvää.

Pelko on onneksi turha. Tietenkään tällaista hotelliketjun ketjuravintolaa ei ensisijaiseksi vaihtoehdoksi suosittele, mutta ainahan ei voi valita. Odotuksiini nähden Sevilla suoriutuu ihan hienosti.

Hyvin ystävällinen tarjoilijatar kuuntelee huoleni ja vaikuttaa ymmärtävän, mikä vegaani on. Ehdottelen ujosti, josko vaikka jonkinlaisen tapaslautasen saisi minulle laadittua. Hän myöntelee, että käyhän se, mutta haluanko ehkä ihan lämmintä ruokaa? No toki. Keittiöstä asiaa tiedustetuaan hän palaa kertomaan, että minulle voidaan aivan mieluusti räätälöidä kasvispasta.

Annos on lopulta hiukkasen pieni (taisi maksaa kai noin kympin – en joutunut maksamaan itse enkä ole siksi aivan varma), mutta erittäin hyvän makuinen. Pastan tomaattikastike on sekä makea että samaan aikaan suolainen, kasvikset selvästikin tuoreita ja pastan päälle aseteltu yrttivalikoima lisäksi kaunis. Noin 90 prosenttia ravintoloissa syömistäni pasta-annoksista on ollut tätä mauttomampia, latteampia ja mielikuvituksettomampia.

Liharavintolahan tämä on, mutta silti aterian jälkeen tuntuu kuin eläisi sivistysvaltiossa, jossa toisinsyöjät ainakin ystävällisesti huomioidaan.

Suositellaanko vegaaneille: Ainakaan ilman ruokaa ei jää, jos tänne jotenkin päätyy.
Maistraatinportti 3, 00240 Helsinki
http://www.sevilla.fi/helsinki/sokos-hotel-pasila/
ma-pe 11-24
la 12-24
su 15-22

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti