sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Ky Nam, 15.5

MANU: 00910 on kohta meidän postinumeromme. Fiilistelyiltapäivä tulevissa kotimaisemissa Puotilassa ei tällä kertaa voi huipentua uskomattomaan lähipubiimme Pikkulintuun, koska 5-vuotiaani on mukana. Nuudeliravintola Ky Nam (Kyynaama meille paikallisille) on hyvä vaihtoehto, ja nälkä tällaisessa krapulassa enemmän onkin.
 
Testaamme Namia jo toista kertaa, ja hyvähän tämä on. Listalla on tosin yksi ainoa kasvisannos, ja unohdamme tietenkin että bambunversot pitää ilmeisesti mainita tilatessa erikseen.
 
Olen nimittäin lukenut hehkutuksia, joissa versoja tursuaa kyynaaman nuudelikulhoista. Meidän annoksissamme niitä ei ole, mutta olen aivan varma että niitä kyllä saisi.
 
Annoksessa parasta on, miten täydellisen kevyesti parsakaalit ja porkkanat on wokattu. Amatööri (minä) kypsentää aina liikaa, mutta nämä vihannekset ovat juuri sopivan rapeita, melkein raakoja muttei tietenkään aivan. Tämä ei todellakaan ole jokaisessa alan paikassa itsestäänselvyys.
 
Annoksen tofu voisi olla jotain muuta kuin tätä pehmeää ja mautonta sorttia, ja nuudeleissakin on hiukan halvan pussikaman tuntua. Tilaan tulisen annoksen, mutta kovin räväkästi se ei ole maustettu.
 
Hyvät kasvikset pelastavat kohtuukokoisen 7 euron satsin joka tapauksessa plussan puolelle. Valikoimaa on ruokanatsille sen verran vähän, että tuskin täällä tulee viikoittain syötyä, varmasti silti suhteellisen säännöllisesti. Ruoka ei ole iso elämys, mutta silti ihan hyvää ja pidän koruttomasta, jopa jotenkin autenttisesta nuudeliruokalatunnelmasta
 
Paikan iso valtti on (kuulemma vietnamilaisen) henkilökunnan tavaton ystävällisyys, huomaavaisuus ja hymyileväisyys. Joudumme odottamaan annoksiamme todella kauan, mutta tarjoilijanaisen vuolas selitys rikki menneestä liedestä saa nälkäisenkin hyvälle tuulelle.
 
JULLE: Kyynaamassa ruoka valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan mietona tai tulisena ja varmasti siltä väliltäkin, koska palvelu todellakin on sydämellistä.

Otsolle valmistettiin ilman eri pyyntöä pienempi ja miedompi lasten annos, joka toimitettiin pöytään ensimmäisenä, reilusti ennen aikuisten annoksia. Tästä me kaikki olimme tasapuolisen kiitollisia, sillä helle, väsymys ja odottelu alkoivat nakertaa voimia ja kärsivällisyyttä.

Mieto annos oli isoon nälkääni sopivan tuhti, mutta bambuversojen natinaa olisin minäkin kaivannut. Seuraavan kerran osaan jo kysyä.

En ole koskaan ollut Aasiassa, joten minun vaikea kommentoida tunnelman autenttisuutta. Aterioidessani ns. etnisissä ravintoloissa on kuitenkin tärkeää, että taustalla ei metelöi vaikkapa Giant Leap. Kyynaama saikin heti plussaa lempeästä kaakkoisaasialaisesta (?) musiikistaan.

Jos ainakin thaimaalaisen ravintolan seinällä kuva maan kuninkaasta on tuttu näky niin Kyynaaman tiskiäpäs koristi valokuva itse Arvi Lindistä. ARVI LINDISTÄ?!! Ihmettelin huomiotani seuraavana päivänä vuosaarelaiselle kollegalleni, joka ei vaikuttanut yhtään hämmästyneeltä: puotilalaisten ja vuosaarelaisten välillä käydään kuulemma tiukkaa matsia siitä, kumman puolelle Arvi kuuluu. Kyynaama otti siis kantaa.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä. Sympaattinen paikka, ihan hyvää ruokaa.

Puotilan ostari, Klaavuntie 11, 00910 Helsinki
ma-la 10-20
su 12-20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti