maanantai 17. toukokuuta 2010

M/S Isabella, Viking Line, lounasbuffet, 9.5.


MANU: Oheen lataamani kuva on sumuinen.
Koska olen suomalainen mies Ruotsin-laivalla, se tietenkin symboloi havaintomaailmaani.
Buffet alkaa kello 12 ja olen sitä ennen juonut jo ainakin viisi tuoppia olutta.

Olen vahvassa päiväseilissä laivalla, koska on sunnuntai 9.5.
Tänään pelataan Maarianhaminassa Veikkausliigan jumbofinaali MIFK-TamU.

Mifk away eli Mifk poissa on jo parina vuotena ollut ymmärrettävistä syistä TamU:n vierasreissuista elämyksellisin, vanhasta kunnon seisovasta pöydästä en lapsuusvuosien jälkeen ole ollut niin varma.

Kyllähän kasvissyöjät jo jollain lailla huomioidaan, eikä kai ainakaan tällainen humalahakuinen ruokailija voi liikoja mussuttaa parituntisen buffet´n hinta-laatu –suhteesta – tai ainakaan hinta-määrä –suhteesta.

21 eurolla saa näin lounasaikaankin juoda niitä viinejä ja Lapin kullan A-olutta niin paljon kuin pystyy.
Olen jo juonut niin paljon kaljaa, että päätän turvata punaviiniin.
Se on karseaa, ja juominen jää jotenkin ihan pariin-kolmeen lasiin. Nauramme katkeraan sävyyn kun samaista saastaista litkua tullaan kauppaamaan ihan kotiin ostettavaksi.

Ruokapuolella vegaanin on pitkälti tyytyminen kylmäosastoon ja salaatteihin. Vihreät pavut dijonilla maustetussa etikassa maistuvat oikein hyvin, samoin grillatut maa-artisokanpohjat ja yrttimaustettu oliivisekoitus (kaikki oikein hyviä nautiskeluruokia jonkun hyvän viinin kanssa). Spelttisalaatti on astetta täyttävämpää ja sekin maultaan erittäin ok. Aurinkokuivatut tomaatit ovat melkein aina hyviä, mutta jos nämä eivät ole Pirkan iljettäviä halpaniljakkeita, niin ainakin maistuvat tasan niiltä.

Turvaudun lisäsubstanssin toivossa jopa lastenpöydän ranskiksiin.
Jälkiruokapöydässä on tyytyminen hedelmäsalaattiin.

Että mussutan nyt sittenkin.
En oikeastaan edes viitsisi, ellei viini tosiaan olisi näin pahaa, ja ellei vegaanin ja jo perusvegetaristinkin 21 euroa antaisi niin paljon vähemmän ja kapeammin syötävää kuin lihansyöjän.
Onko tämä nyt ihan 2010 –lukua kuitenkaan?
Eivätkä ne seurueen lihansyöjätkään innosta hihku.

Myöhemmin illalla TamU nousee kahden maalin takaa 2-3 –voittoon, mikä on paljon syömistä tärkeämpi asia. Emme ole ruokatoimittaja, olemme vain nälkäisiä.

Seuraavalla viikolla luen sitten Animalian lehdestä, että Viking Linellakin saa nykyään ihan hyvin vegaaniruokaa, mutta nimenomaan buffet –pöytää ei oikein suositella.
Kovasti neuvotaan sielläkin sitten aktiivisesti kyselemään ravintolahenkilökunnalta vaihtoehtoja sen sijaan että murjottaa pöydässään.

Mutta syökää ehkä jossain muualla, onhan Vikinginkin paateissa kait vaihtoehtoja.
Joku viksumpi oisi nytkin kysellyt etukäteen ja pärjännyt paremmin.

No, joskus sitä voittaa, joskus häviää.

Suositellaanko vegaaneille: Ei suositella välttämättä kenellekään.
http://www.vikingline.fi/merella/wine_dine/vikingbuffet/vikingbuffet_menu.asp

2 kommenttia:

  1. Laivojen buffeteissa saa vegaanisen annoksen kun etukäteen pyytää. Lyhin varotusaika on tainnu olla 3h. En kyllä nyt 100% varmaks muista oonko ollu Siljalla vai Viikkarilla, vissiin molemmilla. Ruoka On ollu hyvää. Ei niin hyvää, et ite maksasin mut jos on "pakotettu" menemään buffetiin. Muutenhan samalla tai pienemällä rahalla syö muussa ravintolassa. Tietty buffetissa saa sit erikseen tehdyn annoksen lisäks syödä ja juoda muutakin.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista, kiitos tiedosta.
    Tässä sen näkee, etten ole oikea ruokatoimittaja - olisihan tuon voinut itsekin selvittää!

    VastaaPoista