keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Vegemesta, Helsinki, 30.8.

MANU: Lukeekohan tätä meidän blogiamme muuten monikaan vegaani?

Jos lukee ja jos Helsingissä asuu, niin varmasti on tullut Vaasankadun kasviskioskissa käytyä.

Lukeekohan tätä meidän blogiamme muuten monikaan?

Ei tietenkään tarvitse olla tällainen ruokavammainen Vegemestan tietääkseen. Paikan hampurilaisia sai yhdessä vaiheessa Loosesta (kuulemma eivät menneet kaupaksi, siksi ei enää saa). Kampin toimipiste kaatui mystisesti jo ennen aloittamistaan, mutta nythän Vegemestalle on varmistunut nykyistä isompi tila Pikku Roban ja Kasarmikadun risteyksestä. Se aukeaa ensi vapun aikoihin.

Isompi tila on hieno uutinen, Vaasankadun Vegemestassahan ei ole asiakaspaikkoja oikein ollenkaan, mikä kyllä karsii tällaisen meidänlaisemme vanhemman herrasväen käyntejä varsin tehokkaasti.

Elokuun lopun perjantai-iltana olemme olleet suoraan töiden jälkeen pienellä mutta tehokkaalla baarikierroksella. Osumme Vegemestaan hyvään aikaan. Jonoa ei ole, eikä muita asiakkaitakaan. Onnistumme luomaan ”asiakaspaikan” kylmäkaapin ja ikkunan väliin, siinä on pari matalaa tuolia joilla voi ainakin istua. Heti kohta meidän jälkeemme tiskille on - äärimmäisen mieltäylentävästi – nuorisoa jonoksi asti. Kun lähdemme, heitä istuu elokuisessa illassa syömässä lähistön rappusilla ja kaduilla.

Kaipaan ravintolaltani mukavuutta ja suosin harvoin take away –ruokaa. Varmasti pieni liiketila on kuitenkin ollut osatekijä arvokkaan paikan jatkuvuudessa.

Ja Helsingiltäni haluan NIMENOMAAN tätä, ajatelkaa nyt: Elokuinen ilta Sörnäisissä, nuoriso istuu kadulla syömässä tofupurilaisia. Onko mitään romanttisempaa?

Ruokahan täällä on erinomaista, vaikken jonkin ihmeellisen vatsapöpön takia jaksakaan Kuuma kaipuu –nimistä annostani läheskään kokonaan. Iso se onkin, hyvä! Ja hieno. Kikherneistä on leivottu hiukan falafelin tapaisia pullia, jotka kuitenkin sitten ilmeisesti maustamiseltaan eroavat falafelista. Kylkeen pilkotaan ja paistetaan ihan silmiemme edessä yrttiperunoita. Salaatti on vähän tavanomainen salaatinlehtiä ja tomaattia –ratkaisu, mutta kik-pullien ohessa tuleva munakoiso-paprikakastike on harvinainen ja hyvä veto näillä leveysasteilla.

Kylmäkaapista sai vielä ihanan raikasta ginger alea.

Kiitos ruoasta. Kiitos tästä paikasta.

Suositellaanko vegaaneille: Ehdottoman vahvasti
Vaasankatu 6
00500 Helsinki
Ma-to 11-24
pe 11-04
la 12-04
su 14-18
http://www.vegemesta.com/

5 kommenttia:

  1. Meitti lukee teijän blogia ja olen vegaani, mut valitettavasti en Helsingistä! Niin läheltä kumminkin, että nää pistetään korvan taakse :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin luen ja vegaani olen :) On tosi mahtavaa, että kirjoitatte blogia tällä teemalla. Toivottavasti myös ravintolaihmiset bongaavat tämän ja ymmärtävät ottaa vegaaniherkkuja valikoimiinsa.

    VastaaPoista
  3. Minäkin luen, ja olen vegaani. Valitettavasti kyllä tosi kaukana Helsingistä :)

    VastaaPoista
  4. hei hei, kyllä blogia luetaan vegaaninäkökulmasta täälläkin! new york -kuumetta onnistuitte nostamaan aika lailla...

    VastaaPoista
  5. Unohtui aikanaan kiittää näistäkin kommenteista.
    Kiva kuulla että luetaan!

    VastaaPoista