tiistai 20. huhtikuuta 2010

Prikhom, 15.4.

MANU: Kun Länsi-Pasilan lounastarjonta tunnetusti on mitä on, olen aina innoissani päästessäni kesken päivää duuniasioissa kaupungille. Elokuvateatteri Bristolissa rampatessani olin jo pariin otteeseen kiinnittänyt huomiota ala-aulaan ilmaantuneeseen thairuokakioskiin.

Olin ennen Prikhomiin poikkeamista kiskaissut töiden jouduttamiseksi ison pussillisen turkinpippureita. Näin ei, toistan ei, kannata tehdä. Annokset ovat isoja.

Tilasin kahdesta, kokoa lukuun ottamatta identtisestä kasvismenusta suuremman - olen ahne, eikä seitsemän euron hintakaan pelottanut. Eteen kannettiin riisin lisäksi kevätrulla, iso kipollinen punaista curry-kookosmaitokastiketta, paistetusta tofusta tehty toinen kastike ja lisäksi vielä pari tofusushia. En jaksanut syödä kaikkea, mikä on hyvin harvinaista. Vaikken olisi mässäillyt etukäteen, olisin varmasti tullut kylläiseksi.

Mikä vielä tärkeämpää, ruoka oli maukasta, hyvin maustettuakin. Currya voi huoletta luonnehtia tuliseksi. Palvelu Prikhomissa on todella ystävällistä, ja myyjä oli heti jyvällä kun aloin kysellä mahdollisesta kalakastikkeen käytöstä. Kaikki kasvisruoat ovat hänen todistuksensa mukaan sataprosenttisen vapaita eläimistä.

Asiakaspaikkoja on laskujeni mukaan kolme, mikä saattaa rajoittaa omaa poikkeamistani pikkaisen, en nimittäin juuri harrasta noutolounaita. Onneksi mahduin nyt istumaan. Niin ja olutta ei saa. Muuta negatiivista en keksi.

Paikalle vaikuttaa jo lyhyen olemassaolonsa aikana kertyneen kanta-asiakkaita, siksi tuttavallista meno tiskillä on.

Erinomainen meininki, lisää tällaisia heti.

Suositellaanko vegaaneille: Ehdottomasti.

Mikonkatu 8 A, 00100 Helsinki
Ma-la 11-20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti