sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Hamburger Börsin aamiainen, 10.4.2010

MANU: Börs yllätti ainakin meidät yöpymisen edullisella hinnalla. Kahden hengen huone perjantaista sunnuntaihin kustansi sangen kohtuulliset 136 euroa.

Aamupala oli sen sijaan sangen tavallinen suomalainen hotelliaamiainen. Buffet-pöydästä löytyi vegaanin suuhun sopivaa tummaa ja vaaleaa leipää, ja päällysteeksi peruskamaa vetisistä tuontitomaateista suolakurkun ja kurkun kautta aina paprikaan ja salaatinlehtiin saakka. Leivän päälle sai myös Becelin maidotonta margariinia, joka kai sitten on vegaanistakin?

Ohrapuurosta oli tarjolla maitoon tehdyn lisäksi veteen keitetty versio – ja se olikin sekä koostumukseltaan että maultaan erinomaista, toki vanhan Turun ja Porin läänin kokoisella mansikkahillosilmällä höystettynä.

Juomapuolella Börs oikeastaan jopa kunnostautui. Geneeristen appelsiini – ja omenatuoremehujen tietty vaisuus unohtui erinomaista, vahvaa, tummapaahtoista kahvia siemaillessa. Jullen sumppiinsa kaipaamaa soijamaitoa ei ollut näkyvillä, mutta sitäkin toimitettiin pyydettäessä. Áinakaan vielä edellisellä vegaanikaudellani (1994-2007) tällainen ei todellakaan ollut mikään itsestäänselvyys.

Eniten aamiaisessa häiritsi hedelmien vähäisyys, jopa täydellinen poissaolo. Ehkä olimme liikkeellä liian myöhään (noin klo 10.00), mutta aikaisempi herääminen nyt on jatkossakin silkkaa utopiaa. Soija- tai kaurajogurtteja on hotelliaamiaisille ehkä vielä muutamaan vuoteen turha toivoa?

JULLE: Olin jännittänyt ensimmäistä buffet-aamiaistani vegaanina - olihan munakokkeli ollut tähän asti hotelliaamiaisteni sielu ja substanssi. Mutta, yllätyksekseni en tullut ajatelleeksi asiaa ennen kuin tätä kirjoittaessani. Ehkäpä luja uteliaisuus ja luja tahto pitivät munat poissa mielestä.

Buffet-pöydän äärellä tuli melko pian selväksi että näillä eväillä ei pitkälle pötkitä. Parin salaatinlehdillä ja kurkkuviipaleilla päällystetyn sinänsä mainion leipäviipaleen voimin ei Suomalaisen elokuvan festivaaleilla jaksaisi katsoa kuin yhden elokuvan (jossa toivottavasti ei syödä) kun jo alkaisi haikailla brunssia. Oli pakko päättää: haluanko elämyksiä vai vatsan täyteen, mikä toki esimerkiksi puuroa mättämällä olisi helposti onnistunut.

Nähdessäni leivänpaahtimen ja marmeladia päätin haastaa itseni elämysten kannalle. Se taas vaati turvautumista mielikuvituksen apuun: Haukatessani appelsiinimarmeladilla päällystettyä rapeaa paahtoleipää suljin silmäni ja onnistuinkin loihtimaan mieleeni etäisen muistijäljen sumujen saarten B&B-aamiaisaistimuksista.(Ei silti, että Hamburger Börsin jugend-miljöö mitenkään epämiellyttävä olisi.)

Niin, ja se kahvi. Tykkäsin kovasti. Tummasta paahdosta ISO plussa. Teelaaduista meiltä lienee kyllä turha vastaisuudessakaan odottaa mitään kommentteja.


Suositellaanko vegaaneille: Kannattaa toki syödä, jos Börsissä yöpyy. Erityisen väsyneenä emme silti heräisi.

Kauppiaskatu 6, 20100 Turku
Aamiainen arkisin klo 10 asti, viikonloppuisin 10.30 saakka,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti