tiistai 20. heinäkuuta 2010

Pronto, 21.6.

JULLE: Olimme vaihteeksi hyvissä ajoin lentokentällä. Koska en ollut aamuisen hapankorpun jälkeen syönyt mitään moneen tuntiin, oli nyt hyvä syy ja tilaisuus testata Helsinki-Vantaan Pronto-ravintolan ruoka.

Menun perusteella tarjonta vaikutti peruspizzeriaa mielikuvituksellisemmalta ja lihattomiakin vaihtoehtoja näytti olevan. Mitään vegaanille sopivaa listalta ei suoraan löytynyt, joten ryhdyin kyselemään nuorelta tarjoilijattarelta mahdollisia vaihtoehtoja.

Valitettavasti en enää muista tarkalleen merkillistä dialogiamme, mutta sisältö oli lyhyesti seuraava: Kuvailtuani ruokarajoitteeni, tarjoilijatar ehdotti Cesar-salaattia kanalla. No ei käynyt.

Mutta onnistuisiko jokin salaatti ilman kanaa? Se olisi ehkä mahdollista, mutta ilman kasviksia.

Öh???

Onneksi nälkä ei ollut saanut kiukkuiseksi ja toisaalta muistissa oli vielä (ja tulee aina olemaan) omat haparoinnit vuosikymmenten takaisten kesätyöpaikkojen ensi metreiltä. Kärsivällisesti osoitin pizzalisukelistasta muutamia kasviksia, joita toivoin lisättäväksi cesar-salaatin pohjaan. Melkoisen odottelun jälkeen eteeni saapuikin ihan herkullinen ja riittoisa, öljy-vinaigrette -kastikkeessa uiva salaatti.

Rautalangan vääntämisestä huolimatta täytyy arvostaa henkilökunnan palveluasennetta, sillä kyllähän asiakkaan toive toteutettiin.

Ja tulihan sitä muutakin väännettyä kuin rautalankaa. Nimittäin haiku:

Söisin salaatin.
Käy! Ilman kasviksia.
Unohda nälkä.



Suositellaanko vegaaneille: no ei ruokalistan perusteella, mutta toimii ensiapuna, jos ei ole kiire lennolle, eikä iso nälkä ja kärsimättömyys vaivaa.

Terminaali 2, portti 29.
su-pe klo 11-20, la 11-19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti