perjantai 3. syyskuuta 2010

Atlas Cafe, New York, 26.6

MANU: Välillä tulee onneksi syötyä aamiaista muuallakin kuin hotellin alakerran Bagel Cafessa. St Marks Placelta ei tarvitse kävellä kauaksi Jullen sattumankaupalla löytämään hyvinkin sympaattiseen Atlas Cafehen.

Sen terassilta on mukava seurailla 2nd Avenuen aamuhälinää, mutta Atlas ei ole pelkkä aamiaispaikka – se on auki yöhön asti. Kasvisravintolasta ei millään muotoa ole kysymys, ennemminkin kaikille ruokavalioille suunnatusta välimerellishenkisestä aamiais- ,lounas- ja illalliskahvilasta.

Mutta: Ravintolan seinille levittäytyvä, käsin kirjoitettu valtavan pitkä ruokalista tarjoaa myös vegaanivaihtoehtoja vaikka millä mitalla.

Listalla olisi pastaa, pannukakkuja, crepejä, pirtelöitä, vaikka mitä. Päädyn vähän vahingossa ottamaan Vegan Pastrami Baguetten – vahingossa siksi, etten yleensä lainkaan pidä näistä soijasta väännetyistä korvikelihoista. Minusta kasvis saa maistua kasvikselta, kaiken maailman tofu chickenit sun muut maistuvat yleensä keinotekoiselle, muoviselle, jopa irstaalle.

Vegaanipastrami on kuitenkin ainakin sämpylässä syötynä ihan kohtuullista. Ei herkullista, mutta ei se hyvää annosta kokonaan pilaakaan. Soijajuusto (no, näistä taas melkein aina pidän…) ja raikas salaatti pelastavat leivän plussan puolelle.

Koska Atlasista saa kahvinsa soijamaidon lisäksi myös riisi- tai mantelimaidolla, päädymme kokeiluun. Otan mantelilatten ja se on aivan huippuhyvää. Maistuu mantelille ja kahville. Miten yllättävää!

Haluan mantelivallankumouksen.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä
73 2nd Avenue, New York NY 10003
(Btwn 4th & 5th St)
Ma-su 8-01
http://www.menupages.com/restaurants/atlas/menu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti