keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Pizza Pi, Seattle 10.7.

MANU: Saatan Jullen takaisin hotellille nukkumaan tautiaan pois. Puolitoista falafelia mahassani päätän, että lähden sitten itse kaupungille – syömään. Otan bussin yliopistoalueelle eli U Districtille, sillä siellä on Veg Newsin kovasti kehuma vegaanipizzeria Pizza Pi.

Keskustan eteläpuolelta on kartalla todella pitkä matka pohjoispuolen kampuskaduille, mutta Seattlessapa kaupungin bussit sujahtavat keskustan alitse todella kokemisen arvoisia (paitsi jos on vähänkään pahemmin ahtaanpaikankammoinen) kapeita tunneleita pitkin, paljon metrotunnelia pienempää putkea siis.

Olen University Waylla parissakymmenessä minuutissa.

Uuh, en ole yhtään nälkäinen, mutta ei auta, syömäänhän tänne Amerikkaan on tultu. Amerikkalaisetkin syövät paljon. Ja Hyvään kurkkuun täytyy saada juttuja.

Pizza Pi on lievä pettymys, ja jälkeenpäin ajatellen University Wayn lukuisista vegaanipaikoista olisi pitänyt sittenkin valita joku muu. Paikka on ankea kuin mikä, ja palvelukin aikas lailla poissaolevaa, lähes töykeää.

No, täällä sitten pizzat saa ihan kokonaisina, kuten jo New Yorkin slice-taivas Viva Herbalissa peräänkuulutin. Otetaan sitten iso tuollainen kaksitoistatuumainen saman tien, päätän. En tiedä miksi.

Perverssi mielenkiintoni kohdistuu tofumakkaralla päällystettyyn Phoni-pepperoniin. Mielestäni tilaan sen jollain uunissa sulavaksi mainostetulla vegaanijuustolla (ei kuitenkaan ihanaisella Daiyalla, anteeksi lukija, en muista tarkemmin). Sitä ei annoksessa ole. Sen sijasta pizzassa on soijamozzarellan siivuja.

No, ihan hyviä nekin ovat ja vale-pepperoni toimii sekin ihan kohtuullisesti, vaikken itse näitä feikkilihahömpötyksiä oikein ymmärräkään. Ei tässä kuitenkaan Vivan vegaanitaivaan pizzoihin verrattuna oikein luonnetta ole.

Syön yksin ja vähän happamana. Toivon että Julle olisi ihmeparantunut jo pian tai nyt.

Joudun jättämään kolmanneksen syömättä. Olen silti niin täynnä, että oksettaa. Lähden etsimään kuulemma lähistöltä löytyvää vegaanidonitseja leipovaa Mighty O´sia. Onneksi se on kiinni.

Suositellaanko vegaaneille: Lievällä varauksella
5500 University Way NE, Seattle, WA 98105
(Between NE 55th & 56th)
Ti-Su 12-22
http://www.pizza-pi.net/about.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti