torstai 19. elokuuta 2010

Massawa, San Francisco, 29.6.

MANU: Hyvin alkavat syömingit länsirannikollakin.

Hippien tunnetuksi tekemältä Haight Streetiltä löytyy aivan vahingossa kutsuvan näköinen eritrealainen ravintola. Eritrealaisessa en ole ollut koskaan, etiopialaisessakin toistakymmentä vuotta sitten, on tunnustettava. Minun suussani Massawan erinomainen, vahvasti maustettu ruoka menisi etiopialaisesta.

Massawa ei ole millään muotoa vegeravintola, mutta kasvisvaihtoehtoja löytyy hyvin. Ystävällinen tarjoilijamies vakuuttaa, etteivät käytä käärinleipäsissään tai kastikkeissaan kirkastettua voita tai muitakaan kidutustuotteita. Uskotaan.

Hyvä niin, myöhemmin selviää etteivät itäafrikkalaiset ravintolat useinkaan käytä kasvisannoksissaan eläinperäisiä ainesosia.

Tarjoilijan ystävällisyys on jo kohta koetuksella, kun saan tukittua vegaanilastillani paikan vessan. Kehtaan kuin kehtaankin ilmoittaa asiasta, ja miekkonen lähtee päätään pyöritellen tarkastamaan tilannetta.

Ruoka on onneksi tullut jo jumittaessani vessassa SF Weeklyä lukien. Injera-leipään käärittäväksi olen tilannut mietoa mutta erittäin täyteläisen makuista kikhernekastiketta. Ikään kuin sivukastikkeiksi annokseen kuuluu vielä linssihöystö sekä toinen, tulisempi (erittäin tulinen) kastike.

Kokonaisuus on kauniissa hyvin mietityssä balanssissa ja maustaminen suorastaan taideteos. Sapuska on mausteista, mutta varsinaisten ainesten oma maku maistuu silti koko ajan päällimmäisenä. Ruokajuomakseni tilaamani eritrealainen olut on odotusteni mukaisesti aika kevyt lager, mutta tällaisen ruoan kanssa juuri passeli.

Yelp.comin arviotekstin mukaan Massawa on kuitenkin kesän aikana suljettu!

Toivottavasti tämä ei johdu tahattomasta kakkakepposestani. Samaisen tekstin mukaan uutta tilaa ollaan sentäs etsimässä. Ilmoittelua kannattaa seurata.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä, jos on vielä olemassa. Erinomainen ruoka, hyvä palvelu.
1538 Haight St, San Francisco, CA 94117
(between Ashbury St & Clayton St)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti