torstai 9. syyskuuta 2010

Tiengarden, New York, 25.6

MANU: Vähän hahmottoman aasialaisen pikaruokalan oloinen Lower East Siden pikkuravintola yllättää ainakin minut hyvinkin maukkaalla ruoalla ja todella aurinkoisella palvelulla.

Tiengarden on hiljattain uudistettu (ja kuulemma uudistuksessa paljonkin voittanut), ehkä parinkymmenen asiakaspaikan Aasia-terveysruokaravintola, jossa juomaksi ei saa mehua vahvempia aineita, mutta ruoka on hyvin maustettua, edullista, ja takuuvarmasti tuoreista aineista tehtyä.

Paikka on lisäksi täysin vegaaninen.

Otan alkupalaksi yllättävänkin rasvaiseksi paistettua, pinnalta ikään kuin leivitettyä soy bean curdia (mitenkähän tämä tulisi suomentaa?), siis soijasuikaleita. Todella hyvää, eikä ainakaan missään negatiivisessa mielessä terveysruoan makuista.

Pääruokani taas on riisin kanssa tarjoiltava Organic Spicy Tofu, todellakin kunnolla tulisessa sezuan-kastikkeessa uivista parsakaalista, porkkanasta, siitake-sienistä ja (valitettavasti) pehmeästä tofusta koostuva herkku.

Ruoka on yksinkertaista, eikä täällä pistäytymistä pitempään viihtyisi, mutta kumman raikas olo Tiengardenin ruoista jäi. Hurjaa, miten kokemus tuntuu nyt muisteltuna aika arkiselta – antaisin vaikka toisen jalkani, että ”edes” tämä ravintola muuttaisi Helsinkiin.

Julle tosin vihasi omaa annostaan, syystä. Epämääräinen kevätrulla jäi minun syötäväkseni. Kumiselle maistui.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä
170 Allen Street, New York NY 10002
(Btwn Rivington & Stanton St)
Ma-Su 12-22
http://www.tiengardener.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti