perjantai 3. syyskuuta 2010

Cafe Zitouna, San Francisco, 29.6.

MANU: En ole suuri falafel-rullan ystävä, syön falapullani yleensä sellaisessa perinteisessä sämpylätaskussa tai sitten ranskalaisten ohessa. Tässä paikassa rulla-falafel kuitenkin on erinomainen, mehukas kokonaisuus vaikka vegaani joutuukin jättämään feta-juuston annoksesta pois.

Zitouna ei siis ole vegaani- tai edes kasvispaikka, vaan hyvin kehuttu ja suosittu tunisialais-amerikkalainen ravintola. Paikka ei ole mitenkään fiini, ennemminkin hiukan pikaruokalamainen pieni, mutta ihan viihtyisä tila. Miehen kokoisia annoksia saa noin 6-8 dollarin hintaan, eli edullisessa hintaluokassa mennään.

Henkilökunta ottaa vegaanitoiveen ystävällisesti ja asiantuntevasti vastaan, vaikkei listalta itsessään oikein alan vaihtoehtoja löydykään.

Falafel-rullassa on siis hummusta, ituja, tomaattia, kurkkua, munakoisoa ja tahinaa. Se on aivan törkeän hyvää. Ja tässäpä vinkki suomalaisille falafelpaikoille, taas kerran, muttei varmastikaan viimeisen kerran. Falafelin ei tarvitse olla aina joka paikassa samanlainen. Siinä ei tarvitse aina olla maitoisaa valkosipulisoosia ja punervaa tomaattikastiketta. Hummus ja tahina suomalaisissa fala-ravintoloissa? Missähän olisi? Ei missään? Miksi ei, Stadin kebabit, Chillit ja muut, miksi ei? EI SE FALAFEL MUUALLAKAAN MAAILMASSA OLE SELLAINEN KUIN TEILLÄ, JUNTIT.

No niin, tästä lisää joskus myöhemmin.

Zitounasta ei uskonnolisrajoitteisesta syystä saa tietenkään mitään viiniä, mutta falafel-satsin oheen sopiikin yllättävän makoisasti omatekoinen sitruunalimu. Kiitos.

Suositellaanko vegaaneille: Jos on lähistöllä.
1201 Sutter street, San Francisco, CA 94109
(Sutter & Polk)
Ma suljettu
Ti-to 11-21
Pe 13-21
La-su 11-21
http://www.sfcafezitouna.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti