keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

East Memo, Helsinki, 27.4.

Manu: Kirjoitan Jullelle tekstiviestin klo 12.43. ”Huomasin, että naapurin räkälä on (jo puoli vuotta sitten, kysyessä selvis) muuttunut tosi tyylikkääksi ja hyväksi lounaspaikaksi. Buffet 8,5e, vegaanisia ruokalajeja tänään kolme. Jee!”

Siinähän se arvio pääpiirteissään tulikin.

Muutama juttu takaperin tuli sivulauseessa manattua, ettei Länsi-Pasilasta oman työpaikkaruokalan ulkopuolelta saa oikein mitään kosheria. Tänään Amicassa ei taas ole kasvishipille mitään, mutta kerrankin on tuuria.

Entisen jokerifanihelvetti West Cornerin tilalle on tosiaan jo joku aika sitten tullut uusi yritys, minkä tajuan kunnolla vasta nyt, kun etsin Maistraatinportin seudulta syötävää. Ja katso: luukku on laitettu sisältä ihan hillityn nätiksi, ja ystävällinen kiinalainen vakuuttaa, että tofukastike ja kasvisnuudelit ovat aivan vegaanisia.

Kolmas Jullelle mainitsemani ”vegaaninen ruokalaji” on höyrytetyt kasvikset. Luulen, että mainitsin sen vain tehdäkseni vaikutusta.

Joka tapauksessa olen onneni kukkuloilla. Työpaikan Amicassa joutuu usein tyytymään kasviskeittoon, jos sitäkään on. Nyt voin mättää riisiä, kastiketta ja nuudelia niin paljon kuin haluan, ja vieläpä työyhteisön paheksuvilta katseilta piilossa. Tunnen taas itseni kunnon läskimoosekseksi, ja se on hyvä tunne.

Tofukastike on pohjaltaan sellainen tomaattisempi / ketsuppisempi hapanimeläkastike. Tätä en sinänsä suosikeihini lue, mutta East Memossa siinä on onnistuttu oikein hyvin. Varsinkin pienellä chilikastiketujauksella terästettynä se menee alas sujuvasti. Kasvisnuudelit taas ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan erinomainen, kevyen rapeaksi pannulla paistettu annos.

Vedän toisenkin lautasellisen kun kerran voin. Raastepöytä ei houkuttele, mutta syön muodon vuoksi kurkut ja porkkanaraasteet pois. Tähän puoleen voisi vielä satsata, vähän mielikuvitusta peliin – ja kuivan paahtarin tilalle parempaa leipää, eikös?

Jälkkäri ja kahvikin kuuluvat hintaan, mikä ruoan kohtuuhyvän laadun lisäksi selittää tekstiviestini ekstaattisen jee-lopetuksen. Hedelmäsalaatti on raikas, vaikka varsinkin näin jälkeenpäin mansikan ja mansikkahillon (?!) keskeinen osuus cocktailissa vähän ihmetyttää. Kahvi on hyvää. Jee!

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä. Menen toistekin, jos vegaanista buffetista tarjotaan – ja miksei tarjottaisi, kun paikka mainostaa kiinalaista ja thaita laittavansa.
Pasilankatu 8, 00240 Helsinki
ma-ti 10-24
ke-to 10.30-24
pe 10.30-02
la 11-02
su 10.30-24
http://www.eastmemo.fi/

2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä Pasilan lounaspaikoista sieltä paremmasta päästä, velitettavasti. Tänään tofuhommeli oli suolaisempi, soijapohjainen mutta edelleenkin hyvä.

    VastaaPoista
  2. Joo,
    viime aikoina on kuitenkin esiintynyt myös huolestuttavaa tason vaihtelua.
    Tofu on usein loppu tai kasvisannokset ovat muuten vain ankeita.
    Ja toisinaan taas on oikein hyvää.
    Hit & miss.

    VastaaPoista