sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Blanko, 10.4.

MANU: Suosittuun, ja etenkin Jullelle veganismia edeltävältä ajalta tuttuun Blankoon ajoi lauantailounaalle nuudelinhimo. Pettymys oli suuri, kun sinänsä hyvin ystävällinen tarjoilija kertoi keittiötä konsultoituaan kaikkien kaikissa annoksissa käytettävien nuudelien olevan kananmunapohjaisia.
Keittiössä oli kuitenkin luvattu kehitellä jotain, mikä on aina merkki edes jonkinasteisesta välittämisestä. Päätimme siis jäädä.

Odotellessamme söimme alkupalaksi oikein erinomaisen hummus-annoksen, joka palvomamme kikherne-herkun lisäksi sisälsi perushyvää leipää ja erittäin hyvä oliiveja.

Kierroksen voittajaksi osoittautui jo tässä vaiheessa ruokajuomaksi tilaamamme orgaaninen, amerikkalainen Turner Road –punaviini. Huumaavan täyteläistä cabernet sauvignonia oli pakko tilata pääruoan kanssa vielä toinen kierros.

Itse annoksemme oli paistettua riisiä kasviksilla ja miellyttävän miedosti taustamakua antaneella kookosmaidolla. Satsi oli näinkin simppeliksi jopa liian iso. Hyvinkin paistetun riisin puputtaminen käy väkisin jossain vaiheessa työlääksi, varsinkin kun kasviksia ei sittenkään ollut riisin seassa aivan tarpeeksi.

JULLE: Tässä punaviinilasin äärellä onkin hyvä muistella Blankoa, jonka valikoimiin kuuluva Turner Road to-del-la-kin oli erinomaista. Tämä viiniasia on sellainen, jota joutuu vielä paljon työstämään, sillä suuri osa viineistä, Turner Road mukaan lukien, eivät ole vegaanisia. Sama pätee moniin oluisiin. No, katsellaan, ehkä vähitellen siirryn tiukemmalle linjalle juomissakin. Onneksi tietoa on helposti saatavilla mm. vegaaniliiton sivujen kautta.

Ruuan suhteen odotukset olivat korkealla, koska olen lähes aina Turussa käydessäni nauttinut sekä ravintolan tunnelmasta että sen ruokalistan antimista. Listalta ei enää löytynyt suoraan mitään toivomuksiamme vastavaa, mutta asiallinen ja ystävällinen tarjoilija uskoi kokin pystyvän "improvisoimaan jotain". (Tässä vaiheessa minuun iski nolous siitä, että "meistä on varmasti kamalasti vaivaa", "olemme niin vaikeita" jne. Semmoisesta kuulemma pitää päästä eroon).
Ihan kelpo annoksen se kokki improvisoi, mutta ei se mikään keittiöiden Miles Davis ollut: luonne ja yllätyksellisyys oli selvästikin korvattu määrällä ja jaksoin ehkä puolet annoksesta. En silti menisi sanomaan, että olisin itse pystynyt väsäämään vastaavanlaisen annoksen.

Mieleenjäävintä Blankossa aterioinnissa oli viinin lisäksi se, että maistuvaa hummusannosta natustellessamme tulimme keksineeksi tälle blogillemme nimen. Eikä varmaan vähiten sen viinin ansiosta.


Suositellaanko vegaaneille: Ruoan puolesta ei varauksetta, viini ja palvelu erinomaista.

Aurakatu 1, 20100 Turku
Ma -ti 11-23, ke-to 11-24, pe-la 12-03
Lounas ma-pe klo 11-15, keittiö avoinna kello 22 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti