sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vegemesta (Roba), Helsinki, 19.12.2011


MANU:
Kallion / Sörnäisten Vegemesta on muutamaankin kertaan testattu ja hyväksi havaittu. Tänne Pienen Roobertinkadun pisteeseen ei sen sijaan ole tullut poikettua ennen kuin nyt, pakollisia jouluostoksia hoitaessa.

Toisin kuin Vaasankadulla, tässä Vegemestassa on sentään muutama asiakaspaikkakin, eli ruoan voi istua ihan rauhassa syömään.

Ovesta sisään astuessani tyrmistyn. Kasvoille lyö hirvittävällä volyymilla pumppaava mikä lie goa trance. Äänenvoimakkuus on aivan toisella tasolla kuin missään muussa ruokapaikassa ikinä.

Vältän täpärästi kiusauksen esitellä omaperäisimpiä tanssiliikkeitäni ja tilaan kaikesta huolimatta ruokaa.

Kuten valistuneet tietävät, Vegemestan menussa on sekä vegaanisia että lakto-ovo-vegetaristisia vaihtoehtoja, kuitenkin niin että meille fanaatikoillekin on kivasti valinnanvaraa. Falafelit bataattiranskalaisilla vaikuttaa ihan hyvältä, sillä mennään siis.

Odotusaika on pikaruokapaikaksi pitkä, varsinkin kun lehden lukemiseen on näissä reiveissä hiukan hankala keskittyä. Itse annoksessa on paljon hyvää ja odottamisen arvoista. Falapullat ovat eri tasoa kuin kaupungin kebab-paikkojen pakastetuherrukset, itse rakkaudella leivottuja ja paistettuja. Sydämen muotoisia!

Bataattiranskalaisia on minun makuuni hiukan vähän, mutta kastikepuolesta tulee reilusti plussaa. Valkoinen tahinikastike piristää ja poikkeaa edukseen pikaruokapaikkojen yleisestä, tympeästä tomaattikastikelinjasta.

Salaattipuolesta taas on pakko hiukkasen valittaa. Tomaatti-suolakurkku-salaatinlehti –ripaus on tylsä ja kovin geneerinen, mielikuvitusta ilmeisesti edustava hapankaalikasa taas aivan väärässa annoksessa.

Listalta löytyisi parempaakin, mutta nyt teki mieli kokeilla tätä. Viiden tähden asteikolla fala-annokselle ehkä kaksi ja puoli tai kolme, musiikille yksi. Mutta koko paikan olemassaololle ja yleisvalikoimalle reilusti yli neljä.


Suositellaanko vegaaneille: Kyllä
ma-to 12-22, pe-la 12-05, su 13-19

Pieni Roobertinkatu 2-4, Helsinki
http://www.vegemesta.com/

1 kommentti:

  1. Hah, toi trance otti muakin aivoon ja korviin kun kävin viimeksi Roban Vegemestassa... Mun Vegemestakokemuksia voi lukea täältä: http://keidas.blogspot.com/2012/01/hyvasti-vegemesta.html . Kurjaa että joutui pettymään koko lafkaan, vegaanisia pikaruokavaihtoehtoja ei tosiaan ole liikaa...

    VastaaPoista