sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Maya Bar & Grill, Helsinki, 23.12. 2011


MANU:

Meksikolaistyylistä ruokaa tulee täällä Helsingissä käytyä syömässä sen verran harvoin, etten osaa oikein edes sanoa kaupungin tarjonnasta mitään. Nyt olen kuitenkin saanut kutsun eräänlaiselle bisneslounaalle Rautatientorin laidalle, Mayaan.

Paikka on saanut eat.fi:n sekasyöjiltä hyviä arvosteluja, eikä vegaanillakaan varsinaista valittamista ole. Huomaan vasta jälkeenpäin menua netistä tsekkaillessani, että siinä erikseen mainitaan kaikkien kasvisannosten olevan saatavina vegaanisina. Itse asiassa ainakin pari kuulostaa vegaanisilta ilman muutoksiakin. Hyvää palvelua tällainen, erityistoiveiden esittäminen on aina huomattavasti vähemmän kuumottavaa jos ruokalistassa sellaiseen lähes kehotetaan.

Lounaalla on kiinnostavaa puhuttavaa, ja kiinnitän ruokaan suoraan sanoen tavallista vähemmän huomiota. (VUODATUS ALKAA) Harmittavaa ja helposti korjattavissa on kuitenkin se, ettei Mayan vegaaniannoksiin ilmeisesti lainkaan kuulu guacamole. Sen sijaan lautasen viereen tuodaan pikkukippoon aseteltua paloiteltua avokadoa, mikä ei ole lainkaan sama asia. Toisin kuin Suomessa ilmeisesti aika useinkin luullaan, guacamolen perinteiseen ja OIKEAAN reseptiin ei kuulu ranskankermaa tai muutakaan maitotuotetta. Siksi sen voisi Mayassakin tehdä (edes näihin vegaaniversioihin, miksei muutenkin) ilman niitä. (VUODATUS PÄÄTTYY)

Muuten tortitza vegetal on aivan hyvä annos. Tässä tapauksessa rapeaksi paahdetun tortillalätyn väliin on laitettu aurinkokuivattua tomaattia ja artisokkaa, molempia vielä sangen reilusti. Muuta salaattiainesta on minun makuuni riisipapuseokseen verrattuna vähän liikaa, mutta kyllä tällä vatsansa täyteen sai.

Pikkaisen suomalaiseen makuun tuunattu, vähämausteinen fiilis annoksesta jää. Lupaan kuitenkin tutkia asian tarkemmin eli tulla uudestaankin.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä
ma-to 11-24,
pe 11-01, la 13-01, su 14-24

Mikonkatu 18, 00100 Helsinki
http://www.maya.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti