sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Kanelisaari. Helsinki, 20.12.2011


MANU:

Sörnäisten kurvin uudehkon intialaisen pikaruokapaikan nimeä on tullut ohimennessä ihasteltua jo muutaman kerran. Kaneli on ihana mauste. Kanelisaari kuulostaa sanana sellaiselta paikalta, että sinne haluaisi muuttaa vaikka asumaan.

Nyt on aikaa viimein poiketa. Intialaiset ovat mahtipaikkoja perusvegeille, vegaaneilla on usein kermaisten annosten kanssa nihkeämpää. Kanelisaarella on tarjota muutamakin menun perusteella eläintuotteettomalta kuulostava annos, mutta nan-leipään on täälläkin, niin kuin melkein kaikkialla laitettu munaa.

Yritän olla säästeliäs. Kysyn tiskin takaa, olisiko lounastarjoushintaan (7.90 e) saatavilla jotakin munatonta ja maidotonta. Kielimuuri osoittautuu melkoiseksi englantiakin käyttäessäni. Saan kuitenkin muutaman minuutin juttelun jälkeen ilmeisen kattavasti selitettyä, mikä vegaani on. Tarjoilijapoika on aluksi sitä mieltä, että lounashintaan tarjolla oleva kasvisvaihtoehto Tofu Palak on mahdoton tehdä ilman maitoa. Mutta sitten hän hoksaa: Onhan heillä soijamaitoakin.

Hienoa. Ystävällinen kaveri lupaa lisäksi, että saan nanin tilalle papadameja niin paljon kuin haluan. Tofu Palak on siis tofua ”kermaisessa” eli soijamaitoisassa pinaatti-currykastikkeessa. Miedon ja lempeän makuinen annos on kooltaan hintansa veroinen, eikä maussakaan valittamista ole. En osaa kaivata kermaa.

Mangochutneytä saa pöytään kokonaisen kannullisen. Sellainen tekee onnelliseksi, jos jokin. Voisin mättää sitä kitaani vaikka useita kertoja päivässä. Tätä kirjoittaessakin. Kunpa sitä vain olisi.

Ihan täysin ruokavalioni ei ole välittynyt tarjoilijalle. Salaatin päälle on levitelty ilmiselvästi maitoa ja munaa sisältävä kastike. No, parhaansa hän teki, en jaksa valittaa, jätän nyt salaatin väliin sitten.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä, kielimuurivarauksella
ma-pe 10.30-22.30,
la 12.00-22.30,
su 12.00-22.00

Kulmavuorenkatu 4, 00500 Helsinki
http://www.kanelisaari.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti