keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Hima & Sali, 13.12.2011


MANU:

Paremmallakin fiiliksellä olen joskus etsinyt lounaspaikkaa. En normaalisti liiku Ruoholahdessa päin, ja nytkin syy on mahdollisimman ankea. Olen oikeudessa puimassa erästä vahinkoasiaa, josta ei nyt kuitenkaan tässä sen enempää.

Lisäksi olen krapulassa. Se taas juontuu siitä, että minut on eilen irtisanottu työpaikastani.

Että paremmallakin fiiliksellä olen joskus etsinyt lounaspaikkaa.

Pöllämystyneisyydeltänikin onneksi ymmärrän, ettei Käräjäoikeuden viereinen Hesburger todellakaan ole se ideaalein vaihtoehto. Kaapelitehtaan Himaa ja Salia ei olekaan tullut testattua koskaan. Mutta sen lounaan on paras olla hyvä.

Ja onhan se.

Oletteko huomanneet, että ruoka on lohturuokaa usein silloin, kun sitä saa syödä ilman kiirettä ja paljon? No, minä olen huomannut. Tykkään siis Hima & Salin lounassysteemistä kovasti. Ainakin tänään on tarjolla kasvissyöjille wokkia nuudeleilla tai riisillä.

Wokin ainekset saa itse koota kulhoon eräänlaisesta hyvin varustellusta buffet-tiskistä. Mätän kipponi kukkuralleen tofua, maissia, porkkanasuikaleita sun muuta inkivääriä. Wokkikokki pyöräyttää kasvikset pannullaan muutamassa minuutissa ja lopuksi saan itse lisätä annokseen niin paljon nuudeleita tai riisiä kuin haluan.

Siis niin paljon haluan!

Totta kai tämmöinen tuoreista annoksista silmieni edessä wokattu annos on paitsi suuri, myös erinomaisen hyvä. Jossain vaiheessa tosin huolestun nuudeleista. Olen taas ollut huono vegaani, ja unohtanut kysyä onko niissä munaa. Ehkä olisi pitänyt ottaa riisiä.

Rauhoitan omatuntoani kasaamalla salaattitiskistä ituhipin habitukseeni vallan hyvin istuvan mung-papu –painotteisen läjän.

Onneksi minulla on sattumalta yli tunti aikaa syödä.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä

Ma-pe 8.30-21.00
(Lounas 11.00-14.30)
La-su 12.00-19.00

Tallberginkatu 1 C
00180 Helsinki
http://www.himasali.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti