sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Vanha Sturen mestari, 22.5.

MANU: Herranjumala.

Intialaisessa (ja vielä selvemmin nepalilaisessa) syöminen on näin vegaanina useimmiten vähän niin ja näin. Valitsen jotain muuta, jos olen itse valitsemassa.

Syitä on kaksi. Ensinnäkin nan-leipä on lähes aina tehty maitoon. En halua muita ihmisiä pienempiä annoksia normaalihintaan. Lisäksi varsinkin nepalilaiset lykkäävät kermaa kovin moneen kasvisruokaan.

Nyt on kuitenkin oman futisjengini Helsingin Pallon saunailta, ja jatkopaikaksi on logistiikkasyistä valittu intialaista tarjoava Vanha Sturen mestari. Täällä näkee Mestareiden liigan finaalin, saa juopotella, saa ruokaa. Fair enough.

Enemmän kuin fair enough olisi, jos kykenisin vielä näin kuukauden päästä palauttamaan mieleen mitä saunahumalassani söin. Siinä oli hei herneitä ja porkkanaa ja se oli listan eka kasvisannos.

Tärkeintä on kuitenkin tämä: Olen skeptinen (1. intialaista 2. baarissa), mutta ruoka on aivan kaamean hyvää. Mausteista, luonteikasta, niiiiiiiiin kaukana bulkki-intialaisesta! Jään ilman nania, koska se on tehty maitoon, mutta ihan sama. En ole koskaan saanut tässä kaupungissa näin hyvää intiasafkaa.

Henkilökunta tajuaa veganismin puolesta sanasta ja on muutenkin huippuystävällistä. Etsivät Tuomas Virkkusen selostustakin reistaavasta digiboksistaan oikein ajan kanssa!

Jälkeenpäin yritän tutkia, olenko ollut vain kännissä - voiko tällaisessa nyrkkeilybaarissa tosiaan olla näin hyvää?

Ilmeisesti voi. Tsekatkaa vaikka Eat.fi – kaikki arviot ylistäviä!

Palaan asiaan heti kun ehdin, onhan Julle vietävä tänne.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä kyllä.
Sturenkatu 36, 00550 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti